{ "title": "Tükürük Köftesi", "image": "https://www.kofteler.gen.tr/images/Tukuruk-Koftesi-83438.jpg", "date": "19.01.2024 09:15:13", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Tükürük Köftesi, büyük küçük hemen her yaştan herkesin en çok severek tükettiği yemek çeşitlerinden bir tanesidir. Özellikle sokak aralarında ekmek arası olarak satılan tükürük köftesi ızgara üzerinde piştikten sonra servis edilmektedir. Çalışan kişiler çoğunlukla öğle yemeklerinde tükürük köftesini tercih etmektedir. Aynı zamanda konser çıkışında ya da futbol maçı sonrasında sokakta ızgara üzerinde pişen tükürük köftesi özellikle o muhteşem kokusu ile insanların uzun kuyruk oluşturmasına yol açar. Hafif bir su ile ıslatılarak kendine has şekli verilen tükürük köftesi küçük ebatlı ve tam anlamı ile bir şehir efsanesi olarak bilinmektedir. Genellikle tükürük köftesi hazırlanırken kullanılan kuzu eti ve dana döş orta yağlı kıvamı ile damaklarda mükemmel bir lezzet bırakmaktadır. Yapımı oldukça basit olan tükürük köftesini evinizde hala denemediniz mi? Sokak arasında yemeye alıştığınız bu nefis lezzeti sizlerde evinizde sevdikleriniz hazırlayarak gün arası atıştırmak ya da akşam yemeği olarak servis yapabilirsiniz.

Tükürük Köftesi İçin İhtiyaç Olan Malzemeleri
Tükürük Köftesi Nasıl Yapılır?

Kabuk kısımları alınan bayat ekmek içlerini su ile yumuşatarak ıslatalım. Yoğurma kabının içine dana döş ve kuzu karışımı olan kıymayı ilave edelim. Ardından kuru soğanın kabuğunu soyalım ve ince olacak şekilde küp gibi doğrayalım ve kaba ekleyelim. Daha sonra Ayçiçek yağını, karabiberini, kimyonu ve tuzunu ilave ettikten sonra şöyle bir karıştıralım. Önceden suda ıslattığımız bayat ekmek içlerinin suyunu sıkarak yoğurma kabına ilave edelim. Bütün malzemeleri tamamlanan tükürük köftesini 15-20 dakika arasında güzelce yoğuralım. Tükürük köftesi macun kıvamını aldıktan sonra en az 40 dakika buzdolabında dinlendirelim. Dinlenen köfte harcından ceviz büyüklüğünde olacak şekilde parçalar koparalım, elimiz suya batırdıktan sonra köfteye yassı şekil verelim. Tükürük köftesini pişirmek için ızgara ya da yağ da kızartmayı tercih edebilirsiniz. Önceden hafif yağlanmış ızgara tavanın içinde hazırladığımız tükürük köfteleri önlü arkalı pişirelim. Servis tabağına aldığımız tükürük köftelerinin yanında patates kızartması, kuru soğan piyazı, domates dilimi, acı biber ve maydanoz ve ekmek dilimleri ile servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }