{ "title": "Patates Köftesi Oktay Usta", "image": "https://www.kofteler.gen.tr/images/Patates-Koftesi-Oktay-Usta-94121.jpg", "date": "23.01.2024 03:56:21", "author": "Yasemin Akdaş", "article": [ { "article": "
Patates Köftesi Oktay Usta, yapılışı hem pratik hem de lezzetli bir köfte tarifidir. Tüm ailenizin büyük bir iştahla yiyebileceği çok özel bir yemek çeşididir. Çok sağlıklı, lezzetli, vitamin ve mineral kaynağıdır. Besleyici olmasının yanında vücuda enerji vermektedir. Patates köftesi ilk önce gözlere daha sonra mideye hitap etmektedir. Misafirlerinize kolayca hazırlayıp, ikram edebileceğiniz çok güzel bir köfte çeşididir. Yanında domates ve marul ile çok güzel servis yapılmaktadır, en çok tercih edilme şeklidir. Özellikle toplantılarınızda, misafirleriniz olduğunda, davetlerde en çok ikram edilen bir köfte çeşididir.

Kısırlık bulgurun vücudumuza çok önemli faydaları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri şunlardır, şeker hastalığına, kansere, kilo vermeye, kemik sağlığına, safra kesesi taşlarına, saç ve cilt sağlığına ve anemi rahatsızlığına oldukça faydası bulunmaktadır. Kısırlık bulgurun faydalarından kısaca bahsettikten sonra şimdi Patates köftesi Oktay Usta tarifi için kullanılan malzemelere bir göz atalım;

Patates Köftesi Oktay Usta Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
Patates Köftesi Oktay Usta Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk önce patatesleri dikkatlice soyduktan sonra güzelce yıkayın. Hemen arkasından patatesleri büyük olarak küp-küp doğrayın. Doğradığınız patatesleri alacak bir tencereye koyun ve üzerini çok az geçecek kadar su ilave edin. Daha sonra ocak üzerinde yüksek ateşle patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumuşayan patatesleri ocaktan alarak bir kenarda soğumaya bırakın. Patatesler ılıdıktan sonra bir çatal yardımı ile püre haline getirerek ezin.

Patates köftesi Oktay Usta tarifi için diğer malzemelerin hazırlanması için bir kap içerisine kısırlık bulguru koyup sıcak su içinde bekletip, üzerini kapatarak kısırlık bulgurların yumuşamasını bekleyin. Bulgurun suyunun çekmesi ve yumuşamasından sonra isteğe bağlı olarak kullanılacak soğanları bol su ile yıkadıktan sonra ince ince kıyın. Daha sonra bir tavaya sıvı yağ ekleyerek, içerisine soğanları ilave ederek, pembeleşinceye kadar soğanları kavurun. Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine salçayı da ilave ettikten sonra kısık ateşte kavurmaya devam edin. Diğer taraftan püre haline getirilen patates içerisine kısırlık bulguru koyup güzelce karıştırın. Belli bir kıvam alınca ve karıştırma işlemi bittikten sonra bir kenarda yaklaşık 10 dakika dinlenmeye bırakın. Diğer taraftan kavrulan salça ve soğana isteğe bağlı olarak baharatları ilave edin. Diğer taraftan maydanozları bol suda yıkadıktan sonra ince ince doğrayın ve karışıma ilave edin. Yaptığımız bu karışımı patates ve bulgur ile karışımına ilave ettikten sonra güzelce tekrar yoğurun. Hazırladığımız köfte harcından istenilen boyutta parçalar kopartılarak köfte şeklini verebilirsiniz. Yaptığınız köfteleri servis tabağına alarak patates köftelerinin yanına domates ve minik marullar koyularak servis yapabilirsiniz. Mis gibi lezzetli, muhteşem görünümlü patates köftesi Oktay Usta tarifini aileniz ve sevdikleriniz ile afiyetle yiyebilirsiniz.
" } ] }