{ "title": "Oktay Usta İçli Köfte Tarifi", "image": "https://www.kofteler.gen.tr/images/Oktay-Usta-Icli-Kofte-Tarifi-12847.gif", "date": "21.01.2024 15:44:48", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Oktay Usta İçli Köfte Tarifi, Geleneksel Türk Mutfağının olmazsa olmazı olan içli köfte, doğu kültürünün yöresel lezzetleri arasında birinci sırada yerini korumaktadır. Bu nedenle her yörenin damak tadına göre malzemesi çeşitlenen içli köfte, Oktay Ustanın elinden bambaşka lezzetlere kavuşmaktadır. Doğu mutfağına baktığımız zaman içli köftenin hamuruna da iç malzemesine de et koyulduğu ve haşlanarak pişirilir. Ancak Oktay Usta içli köfte tarifinde iç köftenin hamuruna et koyulmadan kızartıldığı için, daha hafif bir lezzete kavuşmaktadır. Bu nedenle özellikle Ege yöresinin geleneksel lezzetleri olarak Oktay Usta içli köfte tarifi benimsenir. Her evde olabilecek malzemelerle pratik bir şekilde hazırlanan içli köfte, çalışan ev hanımları içinde oldukça faydalı olacaktır.

Oktay Usta İçli Köfte Tarifi Malzemeleri

İçli Köfte Hamuru için
İçi için
Kızartmak için
Oktay Usta İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle iç malzemesinin soğuması gerektiği için, iç malzemelerin yapımından başlamanız gerekir. Geniş bir tavaya kuru soğanları ince ince yemeklik doğrayın ve üzerine sıvı yağı ve tereyağını ekleyerek hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra salçaları ekledikten sonra kıymayı ekleyin. Kıymayı ekledikten sonra kıymalar hafif suyunu verecektir. Suyunu çektikten sonra diğer malzemeleri de ekleyerek tahta bir kaşık ile karıştırıp ocağın altını kısın ve bir dakika sonra kapatın. Daha sonra tezgâhın üzerine alın ve soğumaya bırakın.

Oktay Usta içli köfte tarifi hamuru için, geniş bir yoğurma kabına ince bulguru ekledikten sonra üzerini kapatacak kadar ılık su ekleyerek yoğurma kabının kapağını kapatın. Kesinlikle bulguru ıslatmak için sıcak veya soğuk su kullanmayın. Ilık su bulgurların daha iyi şişmesini sağlayarak lapa veya diri olmasını engeller. Daha sonra içine bir adet yumurtayı kırdıktan sonra bulgur ile iyice harmanlayın. Daha sonra diğer malzemeleri de ekleyerek hamuru iyice yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayacak bir kıvam aldığı zaman hamurdan bir yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp ortasını içli köfte açar gibi incelterek açın. Hamurun elinize yapışmaması için geniş bir kâseye su koyarak elinizi suya batırın. Böylelikle içli köfteleri daha kolay açtığınızı göreceksiniz. Daha sonra içine iç harçtan koyarak, içli köfteyi yuvarlayarak ağzını kapatın. Diğer hamurları da aynı işlemden geçirdikten sonra geniş bir kızartma tavasına yağı dökerek içli köfteleri tek tek kızartın. Daha sonra şık servis tabağına alarak sıcak olarak servis edin. Dilerseniz üzerine tereyağı eritip dökerek de servis edebilirsiniz.
" } ] }