Fırında kuru köfte, kuru köfte herkesin zevkle yediği yemeklerin başında gelir. Özellikle çocuklar bayılır. Fırında kuru köfte ise köftenizin protein bakımından daha zengin olmasını sağlar ve gereksiz kızartma işlemini ortadan kaldırır. Hem yapımı diğer köftelere oranla daha kolay hem hafif hem de içeriğini gerektiği gibi lezzetlendirdiğinizde gerçekten de nefis bir tarif olma özelliğini taşıyor. Fırında kuru köfte denildiği zaman sadece köftelerden oluşan bir karışım düşünmeyin. Ekleyeceğiniz malzemeler ile kıvam alan ve akşam yemeklerinde hafif beslenmek isteyenler için ideal bir tarif.
Fırında kuru köfte için gereken malzemeler
400 gram çift çekilmiş orta yağlı dana kıyma
Yarım su bardağı galeta unu
1 adet büyük boy kuru soğan
4 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1.5 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2 adet kırmızı kapya biber
2 adet domates
6-7 adet sivri yeşil biber
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yeterince tuz
Fırında kuru köfte nasıl yapılır?
Köftelik kıyma yoğurma kabına alındıktan sonra kuru soğan ve sarımsak güzelce rendelenir. Yıkanmış olan maydanozlar incecik kıyılır ve eklenir. Galeta unu, kimyon, karabiber, kırımızı biber ve tuz ilave edilir ve bütün malzeme özleşene kadar yoğurulur. Son aşamada sıvı yağda ilave edildikten sonra tekrar yoğurulur ve kaşar peyniri rendesi eklenir. Tüm rende peynir de fırında kuru köfte karışımına dahil edildikten sonra ellerinizi ıslatarak köftelerinize şekil verin.
Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine köfteleri güzelce dizin köftelerinizi arasında kalan boşluklara ise kalın dilimler halinde doğranmış kırmızı kapya biber, yeşil biber ve domatesi ekleyin.
Fırınınızın ayarını 160 dereceye getirdikten sonra köftelerinizi fırına sürün. Fırında kuru köfte, önü ve arkası pişene kadar fırında kalsın. Zaten sebzeler de köftelerinizin daha sulu bir şekilde pişmesini sağlayacaktır. Daha sonra sıcakken servis yapabilirsiniz.