{ "title": "Bulgurlu Kıymalı Sulu Köfte", "image": "https://www.kofteler.gen.tr/images/Bulgurlu-Kiymali-Sulu-Kofte-31387.jpg", "date": "20.01.2024 09:17:31", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Bulgurlu kıymalı sulu köfte; en klasik Türk mutfağı lezzetlerinden bir tanesidir. Sulu köfte hem bulgur hem de pirinçle yapılabilir. Ancak bulgur daha sağlıklı olduğu için pirince oranla daha çok tercih edilmelidir. Bazı yörelerde içerisine haşlanmış nohut dahi konulmaktadır. Özellikle küçük çocuklar ve ek gıdaya başlanılan bebekler için ideal bir yemek olan sulu köftenin yapımı da son derece kolaydır. Köftenin miskete benzemesi çocukların yemeği severek yemesini sağlar. Bu nedenle anneler tarafından çorbaya ilave olarak iyi bir öğün alternatifi olarak hazırlanabilir. Bulgurlu sulu köfteyi önceden hazırlayıp derin dondurucuda saklayarak her zaman taze olarak pişirebilirsiniz. Bu arada yemeğin daha besleyici olması açısından içine havuç, patates, bezelye gibi farklı sebzeler ilave edebilirsiniz. Kıymalı bulgurlu sulu köftenin yapımının çok kolay olduğunu belirttik fakat kıymanın kıvamı tutturulamazsa köfteler sıcak suyla buluştuğunda dağılabilir. Yemekle ilgili en riskli durum budur. Bunun dışında yemeği pişirirken sorun yaşamazsınız. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Bulgurlu kıymalı sulu köfte için gerekli malzemeler
Bulgurlu Kıymalı Sulu Köfte Nasıl Yapılır?

Bulgurlu sulu köfte yapımına ilk önce köftelerden başlamak gerekir. Bunun için derin bir kâsenin içine kıyma, köftelik bulgur, tuz ve karabiberi ilave edip iyice yoğurun. Kıymanın iyice kıvam alması ve yuvarlama esnasında elinize yapışmaması için içine bir tatlı kaşığı sıvı yağ ilave edin. Yoğurduğunuz köfte harcını yaklaşık yarım saat buzdolabında dinlendirin. Daha sonra düz bir tepsiye unu serpin. Köfte harcını misket büyüklüğünde bezeleyerek dağılmayacak şekilde yuvarlayıp tepsiye dizin. Arada bir tepsiyi sallarsanız köfteler birbirine yapışmaz.

Köfteyi yuvarlama işi bitince kuru soğanı ve patatesi yemeklik olacak şekilde doğrayın. Yemek tenceresinin içine sıvı yağı boşaltın. Kuru soğan ve patatesi kısık ateşte iyice soteleyin. Patatesler hafif kızarmaya başladığında yemeğin salçalarını ilave edip sıcak suyunu ekleyin. Patates yenilmeye yakın bir yumuşaklığa ulaşıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Daha sonra içerisine yuvarlanan köfteleri ekleyip kaynatmaya devam edin. Tabi bu arada yemeğin tuzunu da ayarlamayı unutmayın. Yemeğin köftelerinin dağılmaması için yemeğin kısık ateşte pişmeye devam etmesi ve karıştırılmaması önemlidir. Bulgurlu kıymalı sulu köfte yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra pişmiş olacaktır. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }