{ "title": "Adıyaman Etsiz Çiğ Köfte Tarifi", "image": "https://www.kofteler.gen.tr/images/Adiyaman-Etsiz-Cig-Kofte-Tarifi-17334.jpg", "date": "20.01.2024 16:13:28", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Adıyaman Etsiz Çiğ Köfte Tarifi, çiğ köfte herkes tarafından sevilen bir lezzettir. Adıyaman yöresine ait olan çiğ köfte tüm yurtta sevilerek yenilen bir lezzettir. Etli, etsiz yapılan çiğ köfte bulgurlu da yapılmaktadır. Bugün sizlerle herkesin sevdiği etsiz çiğ köfte tarifini paylaşacağız.

Adıyaman Etsiz Çiğ Köfte Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
Adıyaman Etsiz Çiğ Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

Et sevmeyen kişilerin bayılarak yiyeceği Adıyaman etsiz çiğ köfte tarifini yapmaya ilk önce kısık ateş üzerinde sıvıyağını kızdırmayla başlayalım. Sıvıyağ tavada kızarken cevizi havanda döverek toz haline getirin. Kısık ateşte kızan yağın üstüne bütün baharatları katarak kavurmaya devam edin. Baharatlarla yağ kavrulduktan sonra üstüne biber salçası ve domates salçasını da ilave ederek iyice kavurun. Daha sonra ince kıyılmış sarımsak ve kuru soğanı dövmüş olduğunuz cevizi bulgurun içine ilave edin. Salçayı unutmayın devamlı karıştırın. Salça iyice kavrulduktan sonra bulgurun içine dökün ve iyice harmanlayın. Salçalı bulgurun üstüne ılık su ilave edin karıştırın. Etsiz çiğ köfte karışımı size biraz yağlı gelebilir bu durum sizi endişeye düşürmesin. Bulgur yağı çeker. Ilık suyu döktükten sonra çok bekletmeden iyice yoğurun. Tadına bakın eğer bulgur ağzınıza geliyorsa biraz daha ılık su ilave ederek yoğurma işlemine devam edin. Bulgur ağzınıza aldığınızda çıtır çıtır olmuyorsa Adıyaman etsiz çiğ köfte hazır demektir. Köfteleri sıkın servis tabağına alın yanında lavaş, bol yeşillik, limon olmazsa olmazı ayran eşliğinde servis edin. Afiyet Olsun
" } ] }