İlk olarak soğanları soyalım ve kıymanın içerisine rendeden geçirelim. Daha sonra tuz, karabiberi de ekleyelim ve yoğuralım. Hazır olan kıymayı istenilen büyüklükte kopararak avuç içerisinde yuvarlanır. Bütün kıyma aynı işlemden geçirilir. Daha sonra bir tepsi içerisine 1 su bardağı un yayılır ve yuvarlanan köfteler tepsiye dizilir. Bu sırada derin bir tencere içerisine yoğurt koyulur ve yumurta sarısı çırpılır 1 su bardağı su ile karıştırılarak kaynatılır. Kaynayan yoğurda yıkanan pirinci ve suyu ekleyelim. Tuzunu da ekleyelim ve ara ara karıştırarak 5 dakika kaynamaya bırakılır.
Kaynadıktan sonra köfteleri de ekleyerek 20 dakika pişirelim. Yemeğimiz pişerken ayrı bir tavada yağlı sosu hazırlayalım. Yemeğimiz piştikten sonra tabaklara alalım ve üzerine hazırlamış olduğumuz sostan dökerek servise sunalım.