Kabuk kısımları alınan bayat ekmek içlerini su ile yumuşatarak ıslatalım.
Yoğurma kabının içine dana döş ve kuzu karışımı olan kıymayı ilave edelim. Ardından kuru soğanın kabuğunu soyalım ve ince olacak şekilde küp gibi doğrayalım ve kaba ekleyelim. Daha sonra Ayçiçek yağını, karabiberini, kimyonu ve tuzunu ilave ettikten sonra şöyle bir karıştıralım. Önceden suda ıslattığımız bayat ekmek içlerinin suyunu sıkarak yoğurma kabına ilave edelim. Bütün malzemeleri tamamlanan tükürük köftesini 15-20 dakika arasında güzelce yoğuralım. Tükürük köftesi macun kıvamını aldıktan sonra en az 40 dakika buzdolabında dinlendirelim. Dinlenen köfte harcından ceviz büyüklüğünde olacak şekilde parçalar koparalım, elimiz suya batırdıktan sonra köfteye yassı şekil verelim. Tükürük köftesini pişirmek için ızgara ya da yağ da kızartmayı tercih edebilirsiniz. Önceden hafif yağlanmış ızgara tavanın içinde hazırladığımız tükürük köfteleri önlü arkalı pişirelim. Servis tabağına aldığımız tükürük köftelerinin yanında patates kızartması, kuru soğan piyazı, domates dilimi, acı biber ve maydanoz ve ekmek dilimleri ile servis yapalım.
Afiyet olsun.