Tencerede İzmir Köfte
Tencerede İzmir Köfte, İzmir köfte bizim kültürümüze ait olan ve hemen hemen her evde yapılıp keyifle yenen yemeklerden biridir. Tadı, tuzu ve baharatı yerinde olan kıvamı iyi ayarlanmış bir tencerede İzmir köfte kolay kolay hayır denecek bir yemek değildir. Özellikle çocukların severek yediği yemeklerin başında gelir. İzmir köftenin suyuna ekmek bandırarak yemek herkesin yaptığı bir şeydir.
Çünkü bu yemek tüm övgü dolu sözleri hak ediyor. Özellikle soğuk bir kış gününde yapılabilecek en lezzetli alternatifler arasında. Klasik ana yemeklerimizden biri olan tencerede İzmir köfte, daha önce hiç yemek yapmayanların bile kolayca yapabileceği kadar pratik ve lezzetli. Köfte ne şekilde yapılırsa yapılsın sofralarımızın baş tacıdır.
Tencerede İzmir köfte için gereken malzemeler
Köfte için- Yarım kilo orta yağlı dana kıyma
- Yarım su bardağı galeta unu
- 1 adet orta boy yemeklik kuru soğan
- 5-6 dal ince kıyılmış maydanoz
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1.5 tatlı kaşığı karabiber
- Yeterince tuz
Diğer malzemeler- 3 adet orta boy patates
- 5 adet olgun domates
- 7-8 adet etli yeşil biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tencerede İzmir köfte nasıl yapılır?
Tencerede İzmir köfte için ilk olarak köftelerin hazırlanması gerekir. Bunun için derin bir kaba dana kıyma, galeta unu rende yapılmış soğan, sarımsak, ince kıyım maydanoz ve baharatlar eklenerek iki parmak kalınlığında ince ve uzun köfteler hazırlanır.
Patatesler kabukları soyulduktan sonra elma dilimleri şeklinde kesilir. Yayvan bir tencerenin içerisine bir köfte bir patates olacak şekilde dizilir. Başka bir sos kabında rendelenmiş 3 adet domates 1 kaşık sıvıyağ ile diriliğini kaybedene kadar pişirilir. 1 yemek kaşığı domates salçası da eklenip kavrulduktan sonra içerisine 1 su bardağı su eklenerek karıştırılır ve köfte patateslerin üzerine dökülür.
Daha sonra kalan domatesler yarım ay şeklinde, biberler ise sap kısımları kesildikten sonra ikiye bölünerek tencerenin en üst kısmına bir domates bir biber şeklinde dizilir.
Tencerede İzmir köfte atı kısık olan ateşte, köfteler ve patatesler yumuşayana kadar pişirilir ve sıcakken servis edilir.
20.01.2024 02:29:32
Tencerede İzmir Köfte ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|