Öncelikle önceden hazırlanacak olan malzemeleri hazırlamakla başlayalım köfte harcına. Kuru soğanı soyduktan sonra iki üç tarafını kesip rendeden geçirip iki elinizle iyice çıkan suyunu sıkın.
Eğer rende istemiyorsanız küçük küçük küpler halinde de doğrayabilirsiniz. Ardından 2-3 dilim bayat ekmekleri bir kâseye koyarak üzerine yarım çay bardağı süt ekleyerek biraz bekleyin ve yine elinizle iyice sütten arındırarak parçalara ayırın. Ama hiç bununla uğraşamam diyorsanız hemen bir rondo ile bayat ekmekleri izi rondodan geçirerek un haline getirip köfte harcını la katabilirsiniz. Bu iki işlemi yaptıktan sonra büyükçe bir kâseye alarak üzerine kıymayı ekleyerek yoğurmaya başlayın. Daha sonra bir adet yumurta kırın ve karıştırmaya devam edin. Daha sonra sarımsakları soyarak küp-küp veya küçük sarımsak rendesinden geçirin. Ardından baharatlarını da koyarak karıştırmaya devam edin bu şekilde yaklaşık 5-6 dakika kadar yoğrulur. Göğüs işlemi bittikten sonra kâsenin ağzını streç filmle hava almayacak şekilde iyice kapatın. Buzdolabında yaklaşık olarak 10-15 dakika kadar bekletin. Dolaptan çıkarıp elinizi suya batırıp köftelerden küçük küçük parçalar koparıp elinizin ortasında yuvarlayın ve oval veya yuvarlak şekiller verin. Bu aşamada şekiller çok fazlada önemli değil istediğiniz büyüklükte parçalar halinde başka bir tabağa veya hemen kullanmayacaksanız buzluğa kaldırmak için bir saklama kabına altına yağlı kâğıt sererek dizin. İşlem tamam köfte harcı hazır. Köfteleri ister sıvıyağ ilave hemen kızartılarak yiyin. Buzluğa kaldırmak istiyorsanız da rahatlıkla 3 ay bekleterek parça parça alarm pişirip yiyebilirsiniz.
Köfte harcı tarifi umarım istediğiniz gibi olmuştur.
Afiyet olsun.