Kıymayı, rendelenen soğanı, bulguru, ekmek içini, yumurtayı, galeta ununu ve sarımsağı derin bir kabın içerisine alarak iyice karıştıralım. Tuz ve baharatları da ilave edelim ve iyice kıvamını alana kadar yoğuralım. Daha sonra üstünü folyo ile kapatalım ve yaklaşık 30 dakika kadar buz dolabına koyarak bekletelim. Bunu yapmanız daha iyi bir kıvam almasına yardımcı olur. Buzdolabına koyduktan sonra o arada bizde sos yapımına geçebiliriz. Sos için ise rendelenmiş domatese 2 kaşık salça ekleyelim.
Daha sonra 2.5 su bardağı suyu ekleyelim ve karıştıralım. Tuz ve baharatları da ekledikten sonra kenara alalım ve bekletelim. Sonrasında dinlenmiş olan kıyma harcından fındık büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayalım. Tepsiye un serperek yuvarladığınız köfteler içerisine koyulursa birbirine yapışmaz. Fakat köfteleri yuvarlarken aralıklı olarak elinizi suya batırın bu şekilde elinize yapışmaz. Köfte taneleri ve sos hazır olduğu zaman pişirme yapılacak olan tepsiye köfteleri dizelim ve üzerine doğrayıp dilimlenen patatesleri ilave edelim daha sonra da hazırlanan sosu üzerine gezdirin. Son olarak önceden ısıtılmış olan fırına 180 derecede fırına koyalım ve fırında patatesler yumuşayana kadar pişirelim. Üzeri hafif kızardığında yemeğimiz servise hazır olmaktadır. Ancak isteğe bağlı olarak üzerine biber ve domates dilimi de koyulabilir. Daha sonra
fırında sulu köfte tabaklara alarak sıcak servis edelim.
Afiyet olsun.