Köftelik bulgur, kıyma haline getirilmiş kemiksiz tavuk eti, kuzu kıyma, tuz, kırmızı pul biber ve reyhanı bir kaba alarak güzelce karıştıralım. Malzemeler iyice karıştırıldıktan sonra yeteri miktarda su ilave edelim. Yoğurma aşamasında su yavaş yavaş eklenir. Hazırlanan köfte hamuru yumuşak bir kıvam alana kadar iyice yoğurulur. Kıvam alan köfte hamuru avuç içerisinde şekillendirilir. Hamurlara şekil verirken elimizi suyla ıslatılır. Bu şekilde hamur ele yapışmayacak ve düzgün şekil alacaktır. Güzelce şekil verilen köfteler orta ateşe alınan bir tavaya yağ eklenerek iyice kızdırılır ve köfteler kızan yağda arkalı önlü iyice kızartılır.
Kızaran Çorum köftesi servis tabağına alınır ve yanına salata, ayran da yapılarak servise sunulur. Çorum köftesi herkesin afiyetle yediği bir köfte türüdür. Doyurucu olduğundan dolayı ana yemek olarak servis edilebilir. Hepinize afiyet olsun.