Ardanın mutfağı mercimekli köftesi yemeği için öncelikli olarak mercimeği yıkadıktan sonra haşlayınız. Mercimekler yumuşadıktan sonra altını kapatarak sıcaklığı gitmeden bulguru ilave ederek mercimeğin sıcaklığında şişmesi sağlanır. 10-15 dakika beklendikten sonra hazır olacaktır. Ayrı bir tavaya kuru soğanı küçük küçük doğradıktan sonra zeytinyağı ile soğanları kavurun. İçerisine domates salçasını ve biber salçasını tuzunu ve biberini ekleyerek harman ettikten sonra baharatları da ekleyerek mercimekle bulgur karışımını geniş bir kaba alınız.
Dinlenmiş olan mercimekli bulgur karışımının içerisine kavrulmuş soğanı her yerine gelecek şekilde karıştırınız. İyice elinizle yoğurun ve karıştığından emin olduktan sonra ince ince doğranmış maydanozları ve yeşil soğanı ekleyerek yeniden karıştırıp şekil verin. Tabağa mercimekli köfteleri marulların üzerine dizerek sunum yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.